top of page

Jonathan Hadas

clarinet, clarinet baix

Ocupa la plaça de Principal Clarinet Baix a l'Orquestra Filharmònica  d'Israel des del 2010.

 

El clarinetista Israelià Jonathan Hadas va néixer a Tel Aviv el 1986. Va començar a tocar el clarinet als 11 anys amb Sarah Elbaz al Ramat Gan Music Conservatory i al Israeli Music Conservatory a Tel Aviv, i més tard amb Richard Lesser.

 

Als 12 anys ja havia tocat com a solista acompanyat pel Ramat Gan strings ensemble i fou enviat com a representant un any més tard a Noruega.

 

Jonathan va completar els estudis de Màsters a la Jerusalem Academy for Music and Dance a la classe de Yevgny Yehudin i al Karlsruhe Hochschule Für Musik, Alemanya, a la classe del professor Wolfgang Meyer.

 

El 2007 obté el títol B.Mus al Buchman – Mehta School of Music, a la Universitat de Tel Aviv, primer amb Richard Lesser i després amb Yevgeny Yehudin.

 

Jonathan fou membre de la Bucman – Mehta Symphonic Orchestra, tocant com a clarinet principal al UN General assembly Hall de Nova York, a la Tonhalle de Zurich i a Israel sota la batuta de Zubin Mehta.

 

Jonathan és graduat a la Thelma - Yellin High School of Science and Arts, i ha tocat com a clarinet principal a la orquestra simfònica de la universitat, amb la qual ha fet dues gires per Europa i també com a solista sota la batuta de Menahem Nevenhause. A més, Jonathan ha tocat com a solista amb la Holon chamber orchestra, Israeli Stage Orchestra, Israel Chamber Orchestra i Israel Camerata Orchestra Jerusalem.

 

L'estiu del 2010 jonathan va participar a la Lucerne Festival Academy com a clarinet principal sota la batuta de Pierre Boulez.

 

Ha rebut classes magistrals de Anthony Pay, Wolfgang Meyer, Sabine Meyer, Sharon Kam, Philip Cupper, Mitchell Lurie, Giora Feidman, Eli Even, Hakan Rosengren entre altres. Ha participat en festivals i seminaris arreu del món, com – Chigiana academy - Italy, Idyllwild - California i Kfar Blum Festival a Israel.

 

Jonathan obté la beca AICF des del 2003, i és graduat del "young musicians section" al Jerusalem Music Center.

 

El 2008 guanya la Buchmann - Mehta School of Music Wind Competition, rep el premi especial al Aicf Spring Competitions per la millor interpretació d'una obra Israeliana. El 2012 guanya el 1r premi al Ruth Lewis Clarinet Competition a Tel Aviv.

 

Jonathan és membre fundador del Meitar Ensemble.

 

http://www.ipo.co.il/

http://meitar.net/

www.kbetch.com

bottom of page